PROJECTEN

Verschillende projecten

Doorontwikkeling keten garagebedrijven (Automotive)

Heroriëntatie strategische perspectieven met door-

ontwikkeling en groei van substantiële keten garagebedrijven in opdracht van Deloitte cliënt Intersprint. Intersprint is Europees grootste wholesaler in banden, een miljard Euro plus. Naast banden ook accu's, velgen, trekhaken, uitlaten, APK in de portfolio. Planontwikkeling, dienstverlening en produktenportfolio aangepast, nieuwe vestigingen toegevoegd.

DataStorage (FD Gazelle Award)

TechnologyGarden als start-up in co-creatie met Nasdaq genoteerde multinational binnen drie jaar gebracht tot Benelux speler in (niche) markt voor DataStorage. TechnologyGarden heeft voor haar performance een FD Gazelle Award ontvangen (initiatief van fd/kpmg/abnamro/graydon), een onderscheiding en aanmoediging voor zeer snel groeiende bedrijven. TechnologyGarden is na verkoop verder doorgegroeid naar Europees speler met vestigingen in Nederland, België en Scandinavia.

Air Operator (Luchtvaart)

Van concept, planontwikkeling, financiering en realisatie businessplan naar operationele Nederlandse Air Operator (AOC) Sky Aircraft Service / Sky Express voor de zakelijke markt. Belangrijke driver werd gevormd door de toenemende congestie van Schiphol. De zaken-reiziger krijgt met "eigen" vliegtuig een snelle inchecktijd en keuze uit meer dan 1000 Europeese vliegvelden. Maximale efficiency, snelheid, flexibiliteit en comfort tegen aantrekkelijk tarief.

Clean Tech Industry

Ondersteuning organisatieontwikkeling en formatie directieteam voor startup om met de juiste ervaring, kennis en competenties aan boord het bedrijf zeer snel te laten groeien. Coaching deel management-team. Onderneming is startup fase voorbij, heeft 150 FTE in dienst verdeeld over 8 landen. Bedrijf is uiterst innovatief, snelgroeiend en zeer succesvol! Gekapitaliseerde waarde inmiddels plus 200 miljoen.

Herstructurering (Kraanbedrijf)

Opdrachtnemer noodzakelijke reorganisatie en herstructurering van vastgelopen familiebedrijf. Ontslagen, herverdeling werk, verkoop kapitaal-goederen, financiële herstructurering, aanscherping commerciële paragraaf, kostensanering etc. etc. Goede fundatie (lean & mean) neergelegd voor hernieuwde groei, bedrijf is weer terug en gezond. Met nieuwe energie is het personeel begonnen aan continuïteit voor de komende jaren.

Turnaround (Bottelarij)

Opdrachtnemer uitvoering "Turnaround", in opdracht van grote bottelarij in de Randstad. Over een periode van ruim drie jaar het bedrijf getransformeerd van een futloos, onder de maat presterend bedrijf naar een energiek, efficiënt en goed georganiseerd bedrijf met een gemotiveerde club mensen. Na succesvolle "Turnaround" kon de productie verder toenemen zonder de operatie te verstikken. Het bedrijf staat er goed voor, maakt winst en heeft zijn commerciële kansen enorm zien groeien.

Heroriëntatie bestemming/exploitatie vastgoed

Herontwikkeling vastgoed en exploitatiemodel van in deplorabele staat verkerend monument op weg naar (her)nieuwde groei. Van concept, plan-ontwikkeling, financiering en renovatie/restauratie naar realisatie met nieuw exploitatiemodel en regionale functie.

Business case analyses, plan ontwikkeling, financiering, reorganisatie, plan implementatie

In Randstad gevestigd appartementencomplex met 122 appartementen en 14.000 m2 opp. in sterk veranderende branche in nieuwe fase gebracht. Koerswijziging en noodzakelijke reorganisatie doorgevoerd ten behoeve van continuiteit gezonde exploitatie vastgoed en passende dienstenportfolio. Centrale thema's: duurzaamheid, wooncomfort, veiligheid en energie-neutraliteit.

Foothold European Continent (service/logistiek/produktie)

Voor een in Noord Amerika gevestigd witgoedbedrijf in co-creatie met een internationale accountant en belasting adviseur uitvoeren van een studie naar de mogelijkheden om de succesvolle business van de onderneming naar het Europese continent uit te breiden en verdere groei te realiseren. Onderzoek, analyse, planontwikkeling, business development en implementatie.

E. contact@valuegarden.eu | T. +31 (0) 6 46064069

ValueGarden Coöperatief U.A. | 0031 (0) 646064069 | KvK 62046675 | Copyright © 2014. All Rights Reserved